Anorexia

Μια ασθένεια που μαστίζει γυναίκες και άντρες. Ναι, καλά διαβάσατε και άντρες. Η ανορεξία που πλέον έχει γίνει μόδα στο κόσμο μας κτυπάει την πόρτα σε ανθρώπους οι οποίοι αν της ανοίξουν είναι δύσκολο μετά να την αφήσουν να φύγει. Ποτέ δεν κοιτάει ηλικίες, φυλές, θρησκείες, κοινωνικές θέσεις αλλά ούτε και φύλο.

Νεαρά κορίτσια και αγόρια, θαμπωμένα από τα ¨καλλίγραμμα¨ μοντέλα που παρουσιάζονται στις πασαρέλες γνωστών οίκων μόδας, πασχίζουν να φτάσουν στο size 0, με αποτέλεσμα να φτάνουν τον οργανισμό τους και τη ζωή τους στο απόλειτο 0.

Μερικοί οίκοι μόδας προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ανορεξία αν και αυτό είναι ανώφελο γιατί το λανθασμένο μήνυμα έχει πλέον περάσει και είναι αρκετά δύσκολο να διαγραφεί.

Κορίτσια από όλο τον κόσμο, παλεύουν να καταπολεμήσουν την ανορεξία όταν είναι πλέον αργά και άλλες φορές με την βοήθεια των γύρω τους την αντιμετωπίζουν επιτυχώς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ψυχίατρο Τζέιμς Λοκ ,του Lucile Packard Children’s Hospital, ο εντοπισμός της ασθένειας στα αγόρια είναι πολύ δύσκολος.

«Τα αγόρια έρχονται πολύ αργότερα για θεραπεία. Αυτό σημαίνει πως όταν φθάνουν σε εμάς, έχουν χάσει πολύ περισσότερο βάρος, οπότε είναι πιο αδύναμα, οργανικά, από τα κορίτσια» λέει ο δόκτωρ Λοκ.

Η ανορεξία είναι ύπουλη και μας δελεάζει χάνοντας τα πρώτα κιλά γρήγορα και εύκολα, τα οποία κιλά τις περισσότερες φορές δεν είναι περιττά αλλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας, για την ζωή μας αλλά και για την εμφάνιση μας. Συνεπώς αφήνοντας την ανορεξία να σε καταβάλει χάνεις τον εαυτό σου αλλά και αυτή την υπέροχη ζωή που σου χαριστικέ απλόχερα.

Εσύ τι θα κάνεις; Θα ανοίξεις την πόρτα στην ανορεξία και θα της χαρίσεις το κορμί και τη ζωή σου ή θα τη στείλεις από εκεί που ήρθε;

rafaellak

H Isabelle Caro είναι το πρόσωπο πίσω από μια οδυνηρή Ιταλική διαφημιστική καμπάνια που παρουσιάζει την ανορεξία στην αληθινή της μορφή, την μορφή που έχει συγκλονίσει τον χώρο της μόδας.

Sources:

http://www.akappatou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3152:–qq–&catid=61:2010-11-04-07-14-30&Itemid=197

http://www.youtube.com/watch?v=aTIjRxT_Y9g

Advertisements

4 thoughts on “Anorexia

  1. Reblogged this on beautyandfamous and commented:
    Πολύ τρομακτική η εικόνα της. Ας παραδειγματιστούν τα μικρά κοριτσάκια και όχι μόνον που κάνουν διάφορες απόπειρες και τελικά καταλίγουν σε τραγικά αποτελέσματα. Πρέπει να αγαπήσουμε πρώτα το σώμα μας και να μην καταπιεζόμαστε απο τα λόγια των άλλων.

  2. Πολύ ωραίο και επίκαιρο άρθρο μιας και η ανορεξία μαστίζει στις μέρες μας! Το βίντεο είναι συγκλονιστικό!

    • Ευχαριστώ πολύ. Θεώρησα πως το βίντεο ήταν απαραίτητο στην ανάρτηση μου γιατί είναι καλό να δούμε και να ακούσουμε πως το βιώνει μια γυναίκα η οποία είναι συνειδητοποιημένη πως πάσχει από την συγκεκριμένη ασθένεια.

  3. Reblogged this on Sparkling Tiaras and commented:
    Ανορεξία ένα θέμα το οποίο αφορά όλους μας! Μια μάστιγα, μια αρρώστια της εποχής μας. Προσπαθώντας να μοιάσουν στα πρότυπα τους πέφτουν στην παγίδα της ανορεξίας αλλά και σε μια άλλη ασθένεια παρόμοιας μορφής την βουλιμία! Τα πάντα πρέπει να έχουν τα όρια τους, αυτό πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο σαφή και κατανοητό σε όλους αλλά κυρίως στους νέους/νέες μιας και αυτοί είναι συνήθως τα θύματα της ανορεξίας και της βουλιμίας. Απαραίτητη είναι η πραγματοποίηση ενημέρωσης και επαγρύπνησης τους σχετικά με αυτά τα θέματα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s