Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

«Κάθε μέρα στο σχολείο ο Κώστας με πειράζει. Με κοροϊδεύουν συνέχεια…Kαι δεν είναι μόνο αυτός. Και άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν. Το είπα και στην κυρία. Τους μάλωσε. Τους είπε ότι δεν είναι σωστό να κοροϊδεύουν κάποιον επειδή δεν είναι ίδιος με εμάς. Και αυτοί συνεχίζουν να με πειράζουν κάθε μέρα. Δεν καταλαβαίνω», λέει το μικρό έγχρωμο αγοράκι που στήνεται μπροστά στην κάμερα και κάνει όλους όσοι το βλέπουν να σκεφτούν πόσο μπορεί να στενοχωριέται που οι συμμαθητές του το πειράζουν στο σχολείο για το χρώμα του.
Τελικά, όμως, δεν είναι ακριβώς αυτό που όλοι σκέφτονται από την πρώτη στιγμή. «Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;» λέει κλείνοντας, λίγο πριν χαρίσει στο φακό το πλατύ χαμόγελό του.

Με το μήνυμα «Ας είναι οι ομάδες μας το μόνο πράγμα που μας ξεχωρίζει» να περνάει από δίπλα του, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δημιούργησε ένα ακόμα έξυπνο βίντεο με θέμα τον φυλετικό ρατσισμό.

Αυτό το βίντεο είναι διαφορετικό από το προηγούμενο που είχε «ανεβεί» στο youtube την περασμένη εβδομάδα: εκείνο είχε υπότιτλους, αυτό εδώ δεν έχει. Άλλωστε, δε χρειάζονται. Τα ελληνικά που μιλάει ο μικρός δε διαφέρουν από αυτά που θα μιλούσε κάποιο άλλο παιδάκι της ηλικίας του. Γιατί αν ο θεατής κλείσει τα μάτια του και τελικά ακούσει και δεν δει το βίντεο, δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι πρόκειται για ένα μαύρο αγοράκι που γεννήθηκε και μεγαλώνει στη χώρα μας.

Με αυτά τα βίντεο, που έχουν ως στόχο τους να γκρεμίσουν το στερεότυπο που έχουν ορισμένοι ότι τα παιδιά των μεταναστών δεν μπορούν και δεν πρέπει να θεωρούνται ελληνόπουλα, η Ένωση δίνει σάρκα και οστά στην καμπάνια υπέρ της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι: «Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τα παιδιά τους στην Ελλάδα δικαιούνται την Ελληνική ιθαγένεια» και είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει συγκινήσει πανελλαδικά το τηλεοπτικό κοινό.

 

Source: http://www.tsekouratoi.gr/ 

Μπορεί η συγκεκριμένη ανάρτηση να μην μοιάζει με τις προηγούμενες μου αναρτήσεις στο Blog μου, άλλα κατά την άποψη μου είναι κάτι το οποίο πρέπει να προωθηθεί στο διαδίκτυο.

Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που έχουμε και να αρχίσουμε να βλέπου με και λίγο έξω από το κουτί και όχι μόνο μπροστά. Δεν θα μας κάνει κακό να βλέπουμε και λίγο δεξιά και αριστερά.

Είναι καιρός να μην κρίνουμε μόνο από το εξωτερικό κάποιου ή από την θρησκεία ή από την φυλή  του.

Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά ξεχωριστοί!!

rafaellak

Advertisements

7 thoughts on “Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

  1. Reblogged this on baby life and commented:
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ραφαέλα μου!!!! Πραγματικά πιστεύω άξιζε να το βάλεις. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε συχνά πλέον στις μέρες μας και πρέπει να αρχίζουμε να βγαίνουμε από το καβούκι που μας έκλεισαν με τις προκαταλήψεις και να δούμε σαν νέα γενιά ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και δεν υπάρχουν διαφορετικά δικαιώματα για τον καθένα μας ξεχωριστά επειδή έχουμε τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα.
    Μπράβο χχχχ

  2. Reblogged this on Dreamland and commented:
    Όντως το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα έξυπνο βίντεο με στόχο να μας ευαισθητοποιήσει και να γκρεμίσει τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα όσον αφορά τα παιδιά των μεταναστών. Τα παιδιά των μεταναστών βιώνουν καθημερινή περιθωριοποίηση και κοροιδία από μέρους όλων των υπόλοιπων ιθαγενών κατοίκων της κάθε χώρας. Ένα θέμα το οποίο έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και η αδιαφορία μας το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να μεγαλώνουν οι διαστάσεις του θέματος αυτού και τα αρνητικά αντίκτυπα τόσο στα ίδια τα άτομα των μεταναστών όσο και στην ίδια την κοινωνία, αφού θίγονται και άλλα θέματα και προβλήματα τα οποία προκύπτουν είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω αυτού..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s